MEKSYK – kuchnia

Miłośnicy ostrych przypraw i niebanalnych połączeń kulinarnych z pewnością mieli okazje zwrócić uwagę na kuchnię rodem z meksyku Jej rozmaitość, a także naprawdę diabelska ostrość sprawia, że jest bardzo pożądana na świecie. Kuchnia meksykańska bazuje przede wszystkim na ostrych przyprawach, ostrych sosach i mieszankach, które łączy się z oryginalnymi potrawami i tradycyjnymi produktami.

Gulasze, zupy i mięsa z meksyku, to prawdziwa poezja smaku dla tych, którzy mają wytrzymałe kubki smakowe. Dodatek ostrych papryczek sprawia, że każde danie ma naprawdę ogromną siłę rażenia i pozostawia na długo swój specyficzny smak w ustach. Meksykanie opracowali swoje własne, bardzo oryginalne przepisy, które łączą smak pikantny ze słodko-kwaśnym i dzięki temu uzyskują orientalną nutę nawet w zwyczajnej potrawie. Kuchnia meksykańska to prawdziwa wirtuozeria w doborze przypraw, których nigdy nie wolno żałować. Dania mają być wyraziste i ostre, przez to nawet tłuste, będą łatwiej trawione i lepiej przyswajane przez organizm.